...

Zhermack edukativni trening u Italiji

Tri dana u Italiji

U toku prethodne nedelje, u periodu od 02.04. do 05.04.2019. posetili smo kompaniju Zhermack i prisustvovali  trodnevnom edukativnom treningu u organizaciji ovog eminentnog proizvođača otisnih masa i drugih materijala za stomatologiju i zubnu tehniku.

Prilikom obilaska fabrike , imali smo priliku da ispratimo proces proizvodnje materijala od početnih faza , pa do završne faze pakovanja i otpremanja materijala, kao i da vidimo laboratorije u kojima se vrše stroge kontrole kvaliteta svih proizvoda i gde nastaju formule za nove i unapređene materijale.

Trening

Materijali za zubnu tehniku

Prvi dan treninga bio je predviđen za upoznavanje sa materijalima za tehniku. Product manager Luca Vason govorio nam je o brojnim prednostima gipseva, silikona i drugih materijala koji se  koriste u zubnoj tehnici. Predstavljena nam je i nova linija  akrilata Vilacril, koje planiramo uskoro da uvrstimo u naš prodajni program.

Dezinfekcija stomatoloških ordinacija

Drugog dana treninga, product manager  Federica Girardi  upoznala nas je sa prednostima sredstava za higijenu i dezinfekciju. Kompanija Zhermack je jedan od retkih proizvođača koji se može pohvaliti time da se u proizvodnji pridržavaju najnovijih evropskih normi, pa to Zhermack proizvode za dezinfekciju izdvaja od sličnih proizvoda po pouzdanosti i kvalitetu.

Otisni materijali

Treći dan je bio rezervisan za razgovor o materijalima za otiske. Imali smo priliku da u praktičnom radu isprobamo sve A-silikone koje Zhermack ima u poizvodnji, i da se uverimo u izuzetan kvalitet i preciznost novog Hydrorise otisnog materijala. Poseban akcenat bio je na materijalu Hydrorise implant-novoj liniji adicionog silikona koji je dizajniran posebno za implantologiju, a koji kod nas već postoji u prodaji.

Predstavljena nam je studija univerziteta u Bolonji, gde su prikazane prednosti Hydrorise implant u odnosu druge materijale, a prednosti su posebno izražene  u komplikovanijim  slučajevima gde je postavljeno više implantata koji se međusobno ne splintiraju.

U okviru trodnevne posete, naši ljubazni domaćini organizovali su i turistički obilazak Verone, pa smo u ovom prelepom gradu mogli da uživamo u Italijanskim specijalitetima i sa kolegama iz drugih krajeva sveta (Filipini, Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Slovenija, Bugarska) razmenimo iskustva o prodaji materijala.

dr Nevena Barbić, menadžer prodaje