Kondenzacioni silikon

 

Kondenzacioni silikon se sastoji od osnovne – putty mase i korektivne mase. Obe mase se radi aktivacije mešaju sa aktivatorom u gelu.

Showing all 11 results

 

 

Zhermack kondenzacioni silikon Zetaplus komplet postoji već više od 30 godina na svetskom i našem tržištu. Zhermack je jedan od nekoliko proizvođača otisnih materijala na svetu, te vrši i uslužnu proizvodnju za druge brendove. To mu daje mogućnost dobre kontrole kvaliteta i stabilne cene. Za stomatologe širom sveta on je sinonim zagarantovanog kvaliteta i pouzdanosti.

 

Prilikom upotrebe kondenzacionog silikona repoučuje se dvofazna tehnika uzimanja otisaka.

 

Kondenzacioni silikon – osnovna masa postoji u dve varijante. Zetaplus je standardna osnovna masa za uzimanje otisaka. On je hidrokompatibilan, biokompatibilan, tvrdoće 70 Shore A. Mekša varijanta osnovne mase je Zetaplus soft, njegova tvrdoća je 60 Shore A. Oba kondenzaciona silikona su ukusa mente i mešaju se sa aktivatorom.

 

Kondenzacioni silikon – korektivna masa takođe postoji u dve varijante. Oranwash L je gušća korektivna masa narandžaste boje. On je hidrokompatibilan, biokompatibilan, tvrdoće 30 Shore A. Oranawash VL je ređa korektivna masa plave boje, takođe tvrdoće 30 Shore A. Korektivna masa se meša sa aktivatorom. 

Indurent gel je univerzalni aktivator za Zetaplus, Zetaplus soft, Oranwash L i Oranwash VL.